Шведката отбелязва първа победа в кариерата си

Сара Хектор от Швеция спечели гиганския слалом от Световната купа по ски-алпийски дисциплини за жени в австрийския зимен курорт Кютай.


22-годишната Хектор триумфира с общо време от 2:17.61 минути, за да запише първа победа в кариерата си. В началото на месеца шведката завърши втора в гиганския слалом пред родна публика в Оре.


Хектор беше втора след първия манш и след солидно второ спускане успя да запише най-голямото постижение в кариерата си.


На второ място само на 9 стотни от секундата остана носителката на Големия кристален глобус за миналия сезон и олимпийска вицешампионка в дисциплината от Сочи 2014 Анна Фенингер (Австрия).


Американката Микаела Шифрин, която водеше след първия манш даде едва 16-о време във втория и завърши трета на 18 стотни след победителката.


Шифрин раздели победата с Фенингер в първия гигански слалом за сезона в Зьолден, а след това в пет поредни старта няма подиум.


Олимпийската шампионка Тина Мазе (Словения) раздели седмото място с Доминик Гизин от Швейцария.


В генералното подреждане за Световната купа води Тина Мазе с 692 точки, пред Ана Фенингер (Австрия) с 487 точки и Микаел Шифрин с 345 точки.


Ева-Мария Брем от Австрия, която днес завърши четвърта, е лидерка в класирането за малката Световната купа в дисциплината след четири старта с 270 точки, пред Ана Фенингер с 242 точки и Микаела Шифрин (САЩ) със 226 точки.


Световната купа за жени продължава утре със слалом в Кютай.