Проверка установи редица нарушения в болницата, директорът я напусна поста си

 

С оставка завърши трагичният случай, в който навръх рождения си ден 8-годишно дете почина пред вратите на разградската болница. Министърът на здравеопазването д-р Петър Москов замина на спешно посещение в болницата, поиска оставката на директора ѝ и я получи. А в лечебното заведение бяха установени редица нередности.

 

Датата е 28 декември, остава ден до 9-ия рождения ден на Толга, а празничните приготовления текат с пълна сила. Силни болки в стомаха на детето обаче прекъсват намеренията на родителите. откарват Толга в разградската болница, където според медицинския екип детето се нуждае от спешна операция. В Разград обаче няма детски хирург, който да я извърши. А дежурният доктор отказва линейка до Варна.

 

Докато чака, детето се влошава. Този път лекарите се съгласяват да го приемат, но е късно. А директорът на болницата съобщава трагичния резултат от чакането.

 

Според родителите са виновни лекарите, според медиците вината не е тяхна. След проверка на министерството заключението е категорично. В болницата са установени редица организационни нередности и нарушения. А министър Москов поиска оставката на директора на болницата и я получи.

 

Равносметката е една започната проверка, един директор, който загуби работата си, а едно дете остана завинаги на 9.