Д-р Пеевска беше ударена по главата от близък на болно дете

Районната прокуратура-Пловдив предяви обвинение на Стоян Костадинов за нанасяне на лека телесна повреда на д-р Божидара Пеевска, предаде БГНЕС.

 

Случаят нашумя в средата на декември, когато лекарката бе ударена по главата по време на дежурство в кабинет на Неотложна помощ в град Раковски от обвиняемия - близък на майка на болно дете. Детето беше доведено със съмнение, че е пило перилен препарат и лекарката го насочва за промивки в Клиниката по токсикология - Пловдив, но това среща бурен отпор от бабата и майката на детето, които го отвеждат.

 

След това Стоян Костадинов, който живее с майката на семейни начала, изненадващо напада лекарката и я удря по главата. Случката предизвика огромен медиен интерес, тъй като стана точно по времето, когато здравният министър д-р Петър Москов обяви извънредни мерки срещу насилието върху лекари в ромските махали. За издирването на Стоян Костадинов бяха хвърлени огромни усилия - полицейският апарат на Пловдив, Раковски, Нова Загора и Сливен няколко дни го търсеха под дърво и камък, докато накрая го обявиха за общодържавно издирване. Обвиняемият се предаде сам с адвокат, а Районният съд - Пловдив го пусна под гаранция срещу 300 лева. С днешното обвинение Стоян Костадинов рискува да прекара до три години в затвора