В страната е влязъл с автомобила на брат си Тодор Сертов

 

Още по темата

Петко Сертов е разпитан дали е бил обект на престъпление. Отговорил е, че не е. Днес той не е бил разпитван.

 

„При нас не е настъпвала информация, че Сертов е катастрофирал”, категоричен беше зам. - главният секретар Георги Костов.

 

В страната е влязъл с автомобила на брат си Тодор Сертов, който е шофирал.

 

Бившият шеф на ДАНС Петко Сертов се е прибрал тази нощ в България. Към 1:30 часа той е минал през ГКПП "Кулата", съобщи вътрешният министър Веселин Вучков. Три часа по-късно камерите заснемат как семейството паркира пред блока им на улица „Цар Борис” в столицата. А Петко Сертов и съпругата му се прибира у дома. След като 40 дни всички служби го издирваха.  

 

Сертов е обяснил, че на територията на Гърция е претърпял катастрофа, което е наложило лечeнието му в южната ни съседка.

 

В момента той е в България и е в добро здраве. Има засилено репортерско присъствие пред дома му, но той и жена му отказват да кажат защо месец и половина Сертов изчезна и то дори без телефоните си.

 

Сертов е снет от издирване – както за общодържавно издирване, така и в Шенгенската информационна система, съобщи зам.-директорът на СДВР Христо Терзийски, който представи данни за появата на бившият председател на ДАНС.

 

Петко Сертов беше обявен за издирване на 6-и декември. От МВР го издирваха с хеликоптер в Южна България. След това разбраха, че е отишъл в Гърция. Засякоха го в хотел в Атина и го помолиха през медиите да се обади в полицията. Това обаче така и не се случи, а следите на бившия шеф на ДАНС за пореден път се изгубиха. Досега, когато също толкова изненадващо, колкото беше изчезването му, Сертов се появи. Пред интернет сайт съпругата на Петко Сертов е заявила, че той има малки здравословни проблеми и в момента си е вкъщи.

 

Репортери: Десислава Георгиева, Надя Ганчева