Двубоят стартира в 2.17 българско време и продължи един час и 23 минути

Първата ракета на България при дамите Цветана Пиронкова разби Хедър Уотсън от Великобритания с 2-0 сета - 6:4, 6:0 в мач от първи кръг на Откритото първенство на Австралия.

 

Двубоят стартира в 2.17 българско време и продължи един час и 23 минути и премина под непрекъснатите скандирания на български фенове в подкрепа на Цвети. Уотсън направи много грешки, от които Пиронкова се възползва и през голяма част от мача се оплакваше от световъртеж и замъглен поглед, въпреки че температурите не са високи в момента за Австралия.

 

С успеха си Пиронкова изравни резултата срещу Уотсън в мачовете помежду им и той до момента е 3-3. Във втория кръг Пиронкова ще се срещне  с Доминика Цибулкова, съобщава Gong.bg

 

Ето и как протече двубоят:

 

1-0 Пробив! Уотсън започна мача с ас, но след това Цвети Пиронкова бързо се възползва от грешките на съперничката и стигна до пробив още в първия гейм.

 

2-0 Във втория Пиронкова поведе скоростно с 40-0, само за да позволи на Уотсън да изравни. Тя пропусна да затвори гейма с лошо отиграване на мрежата в аут, но след това Уотсън прати няколко пъти топката в аут.

 

Уотсън взе своето подаване за 2-1, а след това успя и да пробие сервиса на Цвети, и изравни за 2-2.

 

Пробив! Петият гейм бе най-дългият, като Пиронкова пропусна първия си шанс за пробив, но Уотсън върна жеста, а след това вече от втория опит Цвети проби за втори път съперничката си, за 3-2.

 

Българската тенисистка взе доста по-лесно следващия гейм и направи трети пробив в седмия гейм за водачество от 5-2.

 

Уотсън поиска и медицинска пауза, заради прилошаване и размазано виждане, веднага след този гейм. Явно този ход на британката й помогна, и тя направи пробив, и го затвърди, за да намали до 5-4.

 

СЕТ за Цвети! 1-0 Все пак, Пиронкова имаше свой сервис във важния десети гейм, и го взе, за да затвори първия сет с 6:4.

 

И вторият стартира с пробив за Цвети, но във втория гейм тя трябваше да догонва Уотсън и за малко да изгуби подаването си.

 

Уотсън продължаваше да накъсва играта, но грешките ѝ бързо дадоха преднина от 40-0 в третия гейм за Пиронкова. Българката обаче не успя да спечели точките за пробив и за малко да позволи на Уотсън да се върне, но накрая все пак резултатът бе 3-0 за Цвети.

 

Следващите два гейма преминаха с лекота за Пиронкова и тя стигна до аванс от 5-0 само за 24 минути. Цвети приключи този сет общо за половин час, с 6-0, за безапелационна победа!