12 души са отстранени

Още по темата

Уволнения в БДЖ след разследване на Нова за кражбите на гориво. 12 души са отстранени, след като ви показахме схемите за източване на тонове нафта от железниците. 

 

Четирима от 12-те служители на железниците вече са уволнени. Останалите са в болничен и са защитени от закона. Всички обаче са свързани пряко или косвено с разследването ни за кражбите.

 

В БДЖ действат схеми за системна кражба на нафта, в които участват хора на различни нива в железниците. От компанията потвърждават разкритията ни, че целта е горивото да бъде продавано на черния пазар.  

 

Сред отстранените е и началник на високо ниво в „Товарните превози” – Людмил Туечки, който също е отговарял пред предаването „Разследване” по повод изчезналите тон и половина гориво от дерайлиралия локомотив в отсечка Яна - Мусачево.

 

Днес отстраненият Людмил Туечки не отговори на обажданията ни. 

 

Какво обаче става с мерките срещу бъдещи кражби на гориво? 

 

От железниците казаха, че до месец ще поправят всички джипиеси за следене на нафтата в дизеловите локомотиви, повечето от които отдавна волно или неволно, са повредени. В момента работят устройствата на 23 от общо 52 локомотива.

 

От железниците обявиха и още едно уволнение извън темата с нафтата – на човека, който отговаря за чистотата на пътническите вагони.