По думите му 17% искат незабавната оставка на Георги Иванов

"Когато в последната година казвахме, че нещата могат да се влошат, хората не вярваха в това. Ето, че сега нещата се влошиха. Сега казвам - това може да не е дъното. Всичко ще се влоши, ако ние левскарите не се организираме", предупреди председателят на Тръст "Синя България" и член на Управителния съвет на Левски Васил Колев, цитиран от БГНЕС.

 

"Положението няма да се оправи с лозунги или постове в социалните мрежи. Трябва левскарите да се организират и да вземат нещата в свои ръце. Левски няма финансова стабилност и не може да си покрива разходите. Имаме шанса структурно да променим клуба. Има много акционери, но има и много хора, които се ослушват. Отборът трябва да има стандарт на издръжка - да не играе по селата, а на "Герена". Тези минимални стандарти да се поддържат. Не може с два лева да чакаме отборът да стане първи. Не трябва да следваме модела на Лудогорец. Моделът на Берое е правилен за мен. Те правят всичко добре и без много шум. Левски и ЦСКА не са печелили толкова трофеи, колкото тях. Берое участва в евротурнирите според възможностите си", каза още Колев.

 

"Нормално е, когато отборът не върви добре, да има катаклизми. Тръстът има около 1000 членове. Попитахме тази част от тях какво решение трябва да предприемем ние като Тръст и какво очакват от УС на Левски. Спортният директор отнася много упреци, тъй като той е там от самото начало. 55% от хората искат Тръстът да следва целите, за които е там. Вторият отговор е, че в края на сезона трябва да се търси някаква отговорност - персонална. Целта ни е участие в евротурнирите. 17% искат незабавната оставка на Георги Иванов. На този етап ние няма да му искаме оставката. Смятаме, че е редно да изчакаме края на сезона и да видим дали ще спечелим Купата. Проблем ще бъде некласиране за евротурнирите. Това ще попречи и на бюджета, за да можем да поддържаме един висок стандарт", добави още Колев, който призна, че често спори и дори се кара с Георги Иванов, но за доброто на Левски.

 

"Финансовите проблеми не са само в Левски, но и в цяла източна Европа. Какво се случва с Динамо Букурещ? Ами къде е Славия Прага? Сериозни отбори, които имат криза", добави още Колев, който обърна внимание и на кампанията "Левски е твой". Сега предстои турне, свързано с дарителската кампания в градовете Кюстендил, Сандански и Панагюрище.