Деветокласникът Еди се опитал да предотврати обир до училище

 

Синът на тотомилионера от Перник Росен Русимов бе наръган в градинката до училището, в което учи в миньорския град днес минути след 13:00 часа.

 

9-класникът Еди Русимов отивал на училище, когато станал свидетел на обир. Затичал се да спаси жертвата и подгонил крадеца. Двамата се сборичкали и престъпникът извадил нож и наръгал в корема момчето.

 

Еди е в болница, бил е опериран и поне засега според близките животът му е вън от опасност.

 

Според съучениците на Еди, момчето се е опитало да спаси от обир жена. Според бащата Росен Русимов Еди е спасил собственик на магазин, носещ в себе си 9000 лева.

 

Крадецът избягал от местопрестъплението, но тъй като свидетели дали номера на колата му, към 14:30 часа е бил задържан в центъа на Перник. Мъжът е на 27 години, криминално проявен, с прякор Македончето.

 

Росен Русимов нашумя през 2012 година, когато сам се похвали, че е спечелил джакпота от тотото в размер на 4 600 000 лева. След печалбата НАП провери имуществото му и сметките му и те бяха за кратко запорирани. Миналата година в интервю за Нова Русимов обяви, че е фалирал, защото всичките му спестявания били на влог в обявената в несъстоятелност КТБ.