Делото се гледа по съкратената процедура

 

Иван Тодоров, подсъдим по делото за убийството на Хюлия Маджар от село Белоградец се изправи днес пред Варненския окръжен съд. Делото се гледа при закрити врата и по съкратената процедура по искане на подсъдимия.

 

Това означава, че няма да бъдат разпитвани свидетели, защото извършителят е признал всички факти и обстоятелства в обвинителния акт. В съдебната зала Тодоров е обяснил мотивите за престъплението - при срещата си с Хюлия е поискал да бъдат интимни, но тя е отказала. Той се  ядосал, ударил я в лицето и продължил да я удря по главата, което довело до смъртта ѝ. Съкратената процедура и самопризнанията на обвиняемия обаче ще му донесат и по-малка присъда. Какво ще бъде наказанието ще стане ясно в 15 часа днес.

Още по темата

 

Тялото на Хюлия беше намерено на 4-ти януари, захвърлено край пътя. Причината за смъртта беше жесток побой. След убийството на Хюлия подсъдимият Иван Тодоров праща SMS-и на баща ѝ, в които иска откуп от 300 000 лева. Това заблуждава разследващите и му осигурява време, за да напусне страната. Иван е заловен в Холандия на 6-и януари. 

 

До ареста му се е стигнало, след като пътници от туристически автобус видели как той изхвърля тялото на момичето от багажника на колата си в лозовия масив. Те успели да дадат подробно описание както на външния му вид, така и на автомобила. Именно с този автомобил Иван Тодоров е избягал от България още същия ден. 

 

Видео: БГНЕС