Жена иска да се раздели със съпруга си, но разговаря с него само през мрежата

Съд в Ню Йорк позволи на медицинска сестра да изпрати на съпруга си документи за развод чрез Facebook, съобщава „Ню Йорк Дейли нюз”.

 

Според съдията съпругът на Еланора Байду - Виктор Сена Блуд-Дзраку е „неоткриваем”. Ето защо позволил на адвоката на 26-годишната жена да му изпраща съобщения от нейния акаунт в социалната мрежа. Това може да става веднъж в седмицата за срок от три седмици или до получаването на потвърждение от съпруга. 

 

Еланора Байду и Виктор Сена Блуд-Дзраку, които са от Гана, се оженили през 2009 г. с гражданска церемония. Двамата имали уговорка да направят и традиционна ганийска сватба. Мъжът обаче се отметнал и това влошило отношенията им.

 

Адвокатът на жената обяснил, че бракът им не е консумиран и те никога не са живели заедно, а поддържат контакти по телефона или във Facebook. Мъжът обаче отказвал да се разведе. 

 

Същевременно последният познат адрес, на който е бил, е апартамент, който напуснал през 2011 година. По телефона казал на жена си, че няма постоянен адрес и работа. Отказал е и да се яви, за да получи документите си за развод. 

 

Адвокатът на жената заявява, че са опитали всичко, дори да го търсят с частен детектив, но не са го открили. 

 

Първото съобщение по Facebook му е пратено миналата седмица, а той все още не е отговорил.