Руската формация пристигна за първия си концерт у нас

Видео: БГНЕС

 

"Когато ни избираше, нашият ръководител и диригент Михаил Турецкий каза, че ни избира по очите, защото в тях може да види всичко – и хубостта, и интелекта, и душевността”. 

 

Това казаха вокалистките на руската формация "Сопрано Турецкий", които пристигнаха в България за първия си концерт у нас.

 

Тамара, Ивета, Валерия, Олга, Анна, Евгения и Дора ще представят на 22 април в Зала 1 на НДК програмата "Женски свят". Репертоарът говори за чувствата и емоциите, които всяка една жена носи в себе си – любов, нежност, страст и порок, пише БГНЕС.

 

"Всяка дама може да открие себе си в нашите песни, докато ни слуша. Трябва да се харесваме не само на мъжете, но и на жените. Затова пресъздаваме цялата палитра на женския характер", разказаха вокалистките на хора. 

 

Според тях всяка една певица трябва да съчетава в себе си различни качества. Необходим е не само красив глас, но и визия. И всичко това трябва да бъде в хармония. 

 

"Сопрано Турецкий" са подготвили изненада за публиката. На концерта ще изпеят известна българска песен, но все още пазят в тайна коя е тя. Казват само, че не им е било трудно да я научат, а напротив. Преди два дни са я представили в Абхазия, където е била приета много добре.