Култовите Kaba Horo ще влеят енергията на типична балканска циганска музика

Нови музикални попълнения в програмата на Беглика Фест тази година. 

 

От сцената на Монреал, Канада, култовите Kaba Horo ще влеят енергията на типична балканска циганска музика, подправена с винтидж фънк, афро и сърф звучене. Начело на формацията е Любо Александров – внук на известния български кавалджия Атанас Ганчев и ученик на едни от най-добрите джазмени - от Александър Петков в България, през импромайстора Реми Болдук в канадския университет „Конкордия“, до усъвършенстване при турския виртуоз на китарата и композитор Еркан Огур. 

 

След участията в големи европейски фестивали, дойде време Dj Kоста Костов да разтресе и Беглика Фест, който ще е горд домакин на глобъл джипси баунса на базирания в Германия българин. Сетовете му включват собствени композиции, ремикси и машъпи, в които балканското, средиземноморското, африканското и бразилското флава звучене се срещат в зареждащ електростил. 

 

Surbahar е друго попълнение в звученето на Беглика Фест и предстоящото издание е моментът на неговата реализация. Зад името Surbahar стои музикантът и продуцент Павел Стойчев, чийто музикален път минава през формации като Band of Mad Women, Bluba Lu, Mescalitto, Пумпал и др., а към настоящия момент развива още проектите Samodelia и TubeFx. Музиката на Surbahar е бленд от ембиънт, световно звучене, IDM/прогресив, транс и трипинг техно. На сцената заедно с Павел ще излязат и концертиращите с него музиканти от Surbahar Live Band.

 

В стремежа към хармония с природата тазгодишното издание на фестивала се обединява с HumanDesign.bg. – професионални консултанти по системата хюмън дизайн - прочит на генетичния код, обединяващ древни знания и съвременна наука, хвърлящ светлина върху уникалността и неповторимостта на всяка личност и даващ мощен инструмент за себеизследване и себепознание. 

 

Към програмата на фестивала расте и специалният модул, фокусиран върху децата – ключът към бъдещето хармонично общество. Той ще се разгърне с поглед от раждането, израстването, родителството и възпитанието, до образованието и младежкото развитие – очаквайте скоро подробна информация.