До него ще застанат много от партньорите му от "Отмъстителите"

Започват снимките на третия филм за Капитан Америка с оригинално заглавие "Civil War”. Освен в САЩ, лентата ще се снима и в Германия, Пуерто Рико и Исландия.

 

Филмът се очаква да излезе на голям екран в САЩ на 6 май 2016 г., а в България седмица по-рано - на 29 април. Режисьори отново ще са братята Антъни и Джо Русо („Завръщането на първия отмъстител”), а сценарият е дело на Кристофър Маркъс и Стивън Макфийли. 

 

Крис Евънс се завръща в ролята на Капитан Америка. Любопитното е, че до него ще застанат много от партньорите му от "Отмъстителите" - Робърт Дауни Джуниър, Скарлет Йохансон, Пол Бетани, Елизабет Олсън и Джереми Ренър. Във филма ще се завърнат Бъки Барнс (Себастиан Стан), както и Соколът (Антъни Маки).

 

Създателите на филма са подготвили и още една изненада за феновете си - след като направи дебюта си като Ант-Мен на 17 юли тази година, Пол Ръд ще застане редом до Отмъстителите в най-новия филм за Капитан Америка. В комиксите на Марвел малкият голям герой е един от основателите на легендарния екип.

 

Действието на третия филм за Капитан Америка се развива след събитията в ”Отмъстителите: Ерата на Ултрон”, а Стив Роджърс води екипа във вечната им битка да пазят човечеството. След като поредния международен инцидент с Отмъстителите води до косвени жертви, се надига вълна от политически натиск да се въведе система за контрол и ръководен орган, който да решава кога да се ползват услугите на супергероите. Новото статукво пропуква екипа, докато се опитват да предпазят света от нов злодей.