Подмладяващата козметика се превръща в огромен пазар

Козметиката срещу бръчките се превръща в огромен пазар. Безброй кремове и различни методи обещават, че с тяхна помощ на 40, 50 и 60 години можем да изглеждаме като на 20. Какво обаче е реалното действие на „чудотворните” кремове и инжекции за подмладяване на кожата?

 

Принципно стареенето не може да бъде спряно, пише германското онлайн-издание "Хайлпраксиснет". Но може да се направят някои процедури, за да изглеждаме по-млади. А типът на кожата си остава най-важният критерии до каква степен могат да ни въздействат те.

 

Доброто овлажняване е една от най-добрите рецепти срещу стареенето. Трябва да имаме предвид обаче, че човешката тъкан с годините губи способността да абсорбира влага. Затова дерматолози са разработили специален метод за осигуряване на дълбока хидратация.

 

"Доставя се ценна влага от вътрешната страна на кожата. По време на лечението в кожата се инжектира стабилизирана хиалуронова киселина”, казва дерматологът Стефан Дюве.

 

Всяка процедура струва по няколкостотин евро. Много по-евтино ни излиза да поддържаме влагата за зрялата кожа със специални дневни и нощни кремове. Според дерматолозите кожата изсъхва и от прекалено честите слънчеви бани. 

 

Още един помощник в борбата с бръчките е колагенът, който стяга кожата. Тези, които вече са използвали инжекции, трябва да знаят, че хиалуроновата киселина е натурален продукт, който защитава от свободните радикали и „подплатява” кожата отвътре.  Колагенът може  да се приема и чрез кремове и серуми.