Аугусто Инасио е фаворит да води българския шампион през новия сезон

Шампионът на България "Лудогорец" е много вероятно да има за нов треньор португалец, съобщава „Zerozero“, предаде Gong.bg. Според информацията Аугусто Инасио е фаворит да води българския шампион през новия сезон.

 

Инасио заемаше поста на генерален мениджър в "Спортинг" Лисабон през изминалия сезон, но няма да продължи работата си в клуба. 

 

На Аугусто Инасио е предложен друг пост в "Спортинг" Лисабон след края на сезона, но той не е склонен да го приеме, тъй като иска да се завърне към треньорството и има конкретно предложение от "Лудогорец".  

 

60-годишният специалист има богата треньорска кариера. През 2013 година той е начело на "Олянензе". След това поема предизвикателството и става главен мениджър на "Спортинг". Отборът спечели Купата на Португалия преди няколко седмици.

 

Инасио е водил отборите на "Васлуй", "Лейшоеш", "Навал", "Йоникос", "Бейра Мар", "Ал-Ахли", "Витория Гимараеш", "Спортинг" Лисабон, "Маритимо" и "Шавеш". Той е бил и асистент треньор в "Порто" за периода от 1994 до 1996 година.

 

Футболната кариера на Аугусто Инасио преминава през отборите на "Спортинг" Лисабон и "Порто".

 

53-годишният Антонио Консейсао е резервен вариант за президента на "Лудогорец" Кирил Домусчиев, твърди португалското издание. Той за последно е водил отбора от Саудитска Арабия "Ал-Файзали". Преди това специалистът е преминал през отборите на "Олянензе", "Морейрензе", "Астра Плоещ", "Брашов", "Клуж", "Беленезес", "Навал", "Витория Сетубал" и "Трофензе".

 

Няма да е никаква изненада, ако Аугусто Инасио вземе заедно със себе си в "Лудогорец" халфа Рубен Рибейро от "Жил Висенте".