Сред тях са голи морски охлюви Nudibranch, мeшести Cnidaria, морски таралежи и корали

Голи охлюви, чиито тела проблясват в морската вода, странни морски безгръбначни, ракообразни, корали - експедиция на учени от Калифорнийската академия на науките се зае със задачата да изследва многообразието от животински видове на морското дъно край бреговете на Филипините и не се върна с празни ръце, съобщи списание "Сианс е авнир", цитирано от БТА.

 

Учените откриха около 100 потенциално нови животински видове. Сред тях са 40 видове голи морски охлюви Nudibranch, 15 видове риби, мeшести Cnidaria, морски таралежи, корали. Темповете, с които се правеха откритията, бяха толкова високи, че понякога учените попадаха на 10 непознати на науката различни екземпляра за един час. 

 

Учените извършили изследвания в морето на дълбочина до 150 метра край бреговете на островите Миндоро и Лусон, търсейки непознати на науката животински видове. Най-много нови видове бяха открити на дълбочина между 50 и 150 метра. Това може да се обясни с голямата концентрация на хранителни вещества в района, защото именно там водите на Тихия океан се срещат с тези на Китайско море. Наложило се учените да проявят изобретателност в рамките на изследванията си.