Том Круз продължава сам да изпълнява каскадите в напрегнатия екшън

Том Круз продължава невероятната си мисия. Петият филм "Мисията невъзможна: Престъпна нация" оглави боксофис класацията в САЩ и Канада през премиерния си уикенд с приходи от продажбата на билети в размер на 56 милиона долара, съобщиха световните информационни агенции. 

 

Том Круз се завръща на големия екран в ролята на агент Итън Хънт, чийто образ пресъздава вече почти 20 години. Актьорът продължава сам да изпълнява каскадите в напрегнатия екшън. Най-опасната от тях го показва летящ на крилото извън борда на военно-транспортен самолет на височина от 1700 метра над земята. 

 

Режисьор на лентата е Кристофър Маккуори. Във филма участват още Джереми Рънър, Алек Болдуин и други. "Мисията невъзможна: Престъпна нация" беше с бюджет от 155 милиона долара, но вложените средства вече са се изплатили. От разпространението по света филмът е спечелил 121 милиона долара, а това е едва премиерният му уикенд. 

 

Четирите досегашни филма от поредицата са донесли на създателите си приходи в размер на над 2 милиарда долара. Затова не е чудно, че вече се подготвя и "Мисията невъзможна 6". Снимките трябва да започнат през 2016 година. 

 

На второ място този уикенд се нарежда комедията "Ваканция" на режисьора Джон Франсис Дейли, в която Ед Хелмс, Крис Хемсуърт и Кристина Апългейт изпълняват главните роли. Лентата, която тръгна по кината от миналата сряда, донесе при бюджет от 30 милиона долара приходи от продажбата на билети в размер на 21,1 милиона долара. 

 

На трето място е 12-ият филм от киновселената на компанията "Марвел" - "Ант-Мен" с 12,6 милиона долара. При бюджет от 130 милиона долара, той вече е донесъл на създателите си 291,6 милиона долара. Веднага след него с 12,2 милиона долара се нарежда анимацията "Миньоните". Общо приходите от филма са достигнали 854,6 милиона долара. 

 

Пето място заема приключенската комедия "Пиксели" с Адам Сандлър, реализирала този уикенд 10,4 милиона долара или общо 102,1 млн. при разходи за производството 88 милиона долара. 

 

А ето и някои от опасните каскади на Том Круз в "Мисията невъзможна: Престъпна нация":