Това показват резултатите от ново проучване

Резултатите от ново проучване разкриват, че хората са склонни да поръчват по-мазни и калорични храни през интернет, отколкото ако се хранят навън, съобщи Fox news, цитирана от БТА. 

Още по темата

 

Изследователи от университета на Торонто, Канада, университета "Дюк", САЩ, и Националния университет на Сингапур са анализирали данни за 160 000 поръчки на пица, направени от 56 000 индивидуални домакинства.

 

Анализът е показал, че поръчаните през компютър или смартфон храни съдържат средно 3,5 процента повече калории от консумираните в заведения.

 

Онлайн поръчките освен това включват повече инструкции от типа "Запазете майонезата" или "Добавете повече сирене" в сравнение с тези, направени лично и на място.

 

Проучването разкрива, че когато поръчват храни онлайн, хората не само харчат повече, но и "налитат" на по-мазни и висококалорични продукти, особено на пица. Изследователите обясняват, че поръчвайки през интернет, индивидите не са толкова склонни да спазват здравните пръпоръки, колкото ако правят поръчките си "лице в лице".