"Канарчетата" биха с 3:0

Юношите на "Ботев" до 17 години постигнаха престижна победа с 3:0 над връстниците си от елитния израелски тим "Апоел Раанана" в контролна среща. Двубоят се игра на стадион "Беркут" в намиращото се до Пловдив село Брестник, съобщи БГНЕС.

 

Отборът на "Апоел Раанана" е създаден през 1938 година и играе в израелската премиер лига. През миналия сезон "червените" завършват на 10-то място в крайното класиране на първото ниво на футбола в Израел.

 

"Канарчетата" и израелците изиграха здрав двубой, в който нито един от двата тима не отстъпваше в единоборствата. След нулево първо полувреме, през втората част момчетата на Иван Цветанов отбелязаха три безответни попадения.

 

Първо в 50-ата минута Кристиян Козаров реализира великолепен гол. Крилото получи топката по левия фланг и отправи диагонален удар, след който топката рикошира в страничната греда и влетя във вратата за 1:0. Малко по-късно Козаров бе изведен очи в очи със стража на "червените" и след като го преодоля вкара второто си попадение в срещата. Малко преди края Ангел Бастунов бе съборен в наказателното поле и "жълто-черните" получиха дузпа, а фаулираният Бастунов оформи крайното 3:0.

 

В събота (22.08) от 10:30ч. Ботев приема Лудогорец в мач от първия кръг на Елитната юношеска група до 17 години. Двубоят е с начален час 10:30 и ще се играе на естествен терен №1 на базата на "жълто-черните" в "Коматево".