Николина:

 

„Казвам се Николина Маркова, на 29 години съм и от 12 години живея в София. Не съм типичен представител на блондинките – аз съм завършен юрист.

 

Имала съм доста тежки ситуации в живота си, но две от тях са наистина драматични – два пъти срещнах смъртта очи в очи. Единия път се срещнах със своята смърт в доста тежка катастрофа. Останах жива, защото имах още доста уроци за научаване и неща за вършене в този свят и в този живот.

 

След катастрофата всичко изглеждаше, че се нарежда перфектно. Срещнах бащата на дъщеря ми и станахме много щастливо семейство. И точно когато си помислихме, че вече имаме пълното щастие, разбрахме една много тежка диагноза – оказа се, че той е болен от рак в четвърти стадий. 

 

Дъщеря ми тогава нямаше една годинка, а пък той беше на 26. Времето, което ни казаха, че му остава, е един месец. Борихме се с всички сили и абсолютно до последно, но за съжаление загубихме. 

 

Той не ми позволяваше да плача. Всеки път, когато се опитам да заплача, си спомням за това негово желание и мисля, че успявам да ценя много от нещата, които той ми остави като мъдрост. 

 

Човек не би трябвало да се отдава на страховете си, а по-скоро трябва да ги преодолява. Това става само по един начин – да забравиш какво се е случило и да продължиш напред.

 

Човек през целия си живот се стреми към щастието. Доста бързо, след като го изгубихме, срещнах съвсем случайно човека, с когото живея в момента. Много хора ме укориха за това. Много хора казаха, че не страдам, че не ми е пукало. Чудиха се как толкова бързо

мога да се преборя и да продължа да живея и да изглежда, че се забавлявам, че се смея.

Човек трябва да се опита да бъде щастлив въпреки всичко. И ако не намира смисъл да продължи заради себе си, то трябва да продължи заради децата си. Мисля, че съм достатъчно силна за новите уроци, които ще уча и за новите неща, с които ще се сблъскам. Но съм сигурна, че ще има изненади, защото човек си прави едни планове, а пък в живота се случва нещо съвсем различно. Плановете всъщност ги прави някой друг. И това не сме ние".        

 

 

Ади:

 

„Казвам се Аделина Банакиева, на 46 години, от София.  Животът ми е много динамичен и пъстър. Имам градински център и се занимавам с озеленяване. Отделно се занимавам с много социални каузи и обществена дейност.   

 

Аз съм човек, който има своята гражданска и личностна позиция. Чувам за нещо, което ме влудява безкрайно – протести срещу „Топлофикация”, безобразието относно отношението на бездомните животни в България, деца по улиците, проблемите с настаняването им по различни институции... Не смятам, че седейки си вкъщи и гледайки тихо, мърморейки си колко е лошо положението, то ще се оправи. Аз смятам, че положението ние ще го оправим. 

 

Омъжена съм от близо 15 години. Това ми е втори брак. Имам общо петима сина. Това, че съм колоритна, е най-мекото, което съм чувала за себе си. Хората ме смятат за луда, прекалено ексцентрична, че много често минавам границата на екстравагантността. 

 

Моята функция в семейството е да разпределям задачи, тъй като те слушат. Научени са и слушат. Животът с толкова хора е свързан с препятствия. За съжаление, в семейството ми всъщност аз бях тази, която постави огромно препятствие пред всички. Това беше диагнозата „рак в четвърти стадий”. За всички беше много тежко, но май за тях беше много по-тежко, отколкото за мен. Бях убедена, че това ще мине. 

 

Аз съм малоумно позитивна. Няма нещо, което не може да бъде преборено. Няма нещо, което може тотално да срине всичко. Поне не мен!

 

Когато си свикнал да живееш в голямо семейство, както е моето, много малко неща могат да те ядосат при съвместно съжителство с други хора. Това, което крайно много ме дразни, е липсата на чувство за толерантност. Когато се премине тази моя лична граница, в която някой влиза прекалено много в моята територия, аз откровено ще възроптая. 

 

Ще ми се да имам сблъсък с околните. Обичам да има силни характери около мен. Общо взето околните ме следват, а не аз тях".
  

 

Кои са първите 11 Съквартиранти и какво се случи в първите минути след влизането им в Къщата можете да научите на сайта на предаването Bigbrother.bg.

 

Актуални новини от предаването следете и на официалната страница на Big Brother във Facebook.

 

Ексклузивни видеа от Къщата ви очакват в официалния канал на шоуто във Vbox7.com