Той стана известен покрай възмутените коментари на премиера Бойко Борисов

 

Автоджамбазът Ярослав Димитров-Яро остава за постоянно в ареста, реши Софийският районен съд. Днес магистратите разгледаха мярката на Яро, за когото прокуратурата поиска три години затвор. Младежът стана известен с това, че възмути премиера Бойко Борисов. 

 

Прокуратурата поиска Яро да остане в ареста, защото има три влезли в сила и четири висящи присъди. Съдът прецени, че оставянето му на свобода е с висока обществена опасност, заради трайните престъпни намерения на Ярослав. 

Още по темата

 

За доказателство прокуратурата представи открито електронно устройство в гаража, в който Яро е укривал крадените мотори. Устройството е изпращало сигнали до мобилен телефон на Ярослав всеки път, в който се отваря вратата на гаража.

 

Автокрадецът беше заснет от камерата в гаража на един от потърпевшите. Той разпространи в социалните мрежи кадри, на които се вижда как автокрадецът и негов съучастник разбиват два автомобила от столичния квартал "Манастирски ливади". Случката тогава вбеси премиера Бойко Борисов.  

 

"Само в България кражбата на кола се нарича противозаконно отнемане. Защо отнемане, а не кражба? И това докато не се поправи в Закона, а това е в парламента, аз мога по тази тема да се изкажа, че е толериране на крадци", заяви той. 

 

Съучастникът му Гюров е освободен след парична гаранция и забрана да напуска страната, заради чистото му съдебно минало. 

 

Видео: БГНЕС