Двамата са задържани за 72 часа

Районната прокуратура в Първомай привлече като обвиняеми 34-годишния Албенко и 24-годишния Борислав, които успяха да вземат над половин милион лева от възрастна жена.

 

Двамата са обвинени за измама в особено големи размери и ще останат в ареста за 72 часа, а след това прокуратурата ще поиска от съда те да останат за постоянно зад решетките. 

 

Измамниците обяснили на жената, че внукът ѝ е пострадал и се нуждае от спешна операция. Борислав се представя за доктор Николов от Окръжна болница, иска 30 000 лева. Възрастната жена заявила, че разполага с парите и непознатият ѝ съобщил, че ще прати куриер да вземе сумата.

Още по темата

 

 

При нея отива Албенко, но жената казва, че има само 500 лева в нея, но признава, че в дома има метална каса, в която има много повече пари. Тя дори предлага на мошеника ъглошлайф, с който да среже метала. Оказва се, че ъглошлайфът не работи. Мошеникът сам купил от железарски магазин нов ъглошлайф.

 

 

Срязал отвор в касата, взел 268 000 евро и 18 000 долара и си тръгнал. В касата имало и килограм злато, но измамникът не можал да се докопа до кюлчето, тъй като отворът на касата бил твърде малък. Жената дори му дала торба, в която да прибере парите. Около 19:30 ч. възрастната жена позвънила на близките си, за да се поинтересува за здравословното състояние на внука и разбрала за измамата.

 

Highslide JS

34-годишният измамник, който взел парите от жената, е задържан на главния път София - Варна край Велико Търново със 170 000 евро и 13 000 долара около полунощ. Част от парите оставил в къщата на баба му в село Гарваново край Хасково. 


В плик, увит с якето на 5-годишното му дете, са намерени 75 000 евро. Претърсването на къщата е продължило от 23.00 часа до 3.00 сутринта. Никой в селото не е предполагал с какво се занимават обитателите на дома. Съседите ги определят като обикновени хора.