Потребителите ще могат да изпращат съобщения в социалните мрежи и след физическата си смърт

Сайт, разработен от лондончанина Джеймс Норис, предлага дигитално безсмъртие на потребителите, като те ще могат да изпращат послания в социалните мрежи и след физическата си смърт.


Порталът Dead Social предвижда регистриралият се в него да изпрати приживе своето първо послание, съобщаващо на близки и приятели за смъртта му, пише БТА.


След това сайтът ще се грижи за изпращане на вести от името на покойника във Фейсбук. Приживе може да се направи подборка от програмирани послания и на кого да бъдат изпращани. За целта могат да бъдат използвани видео, снимкови и текстови материали. 


Потребителите трябва да посочат и своя "дигитален изпълнител на завещанието" – човек, който да се грижи за дигиталното им присъствие, когато те вече са в отвъдното. Упълномощеният няма право да разглежда или да редактира посланията. Трябва само да ги пуска от името на покойника, когато настъпи планираното време.

 

Сайтът предлага и ръководство как да прехвърлим данните и снимки, след нашата кончина. Хората често пишат завещания, в които вписват желанията си, когато преминат в отвъдното. Но тяхното "дигитално минало" и бъдеще се губи. Сайтът показва безплатно как да бъде създаден архив от финансови документи. Той учи и как да бъде използвана погребалната плейлиста от ITunes, за да бъде подбрано подходящо озвучаване за траурния ритуал по вкуса на споминалия се.