Три нападения са станали само за една вечер

 

Банди от по десетина души вилняха на три места миналата нощ. От набезите им са пострадали шестима души, изпочупено е едно заведение, един тролей и един автобус, съобщават от прокуратурата. 

 

Първото нападение е извършено около 18:30 часа на спирка на бул. „Васил Левски” № 92. Когато тролей № 4 спира на спирката, шестима маскирани мъже  с шалчета на ЦСКА, започнали да хвърлят пиратки и камъни по превозното средство. В резултат са счупили едно стъкло и са повредили вратите на тролея. Няма пострадали пътници.  

 

По-късно вечерта автобус става мишена на нападение. Към 23:00 часа 10-има маскирани се качват в рейс № 94 от спирка „Гара Пионер”. Бандата носи палки и бухалки и без причина започва да бие пътниците.

 

При инцидента са пострадали шестима души, които са откарани в болница „Света Анна”. Пострадалите младежи са на възраст от 20 до 27 години, минали са през Спешното за преглед и са освободени за наблюдение от семеен лекар. Автобусът е потрошен, със счупени стъкла, а шофьорът е подал сигнал в полицията за инцидента.

 

Пак около 23.00 часа е подаден втори сигнал за нападение в заведение за бързо хранене на бул. „Цариградско шосе”.

 

Фенове на „Левски“, придвижващи се с автобус с пловдивска регистрация, са спрели до заведението и част от тях влезли вътре. Малко след това влизат и 10-има маскирани мъже с шалчета на ЦСКА. В заведението била пусната димка, а маскираните започнали да чупят автобуса с бухалки. Счупена с камъни е и витрина в заведението. Пострадали са двама души.

 

Извършени са огледи на местопроизшествие, разпитват се свидетели, назначени са съдебно-медицински експертизи. Извършителите на престъпленията се издирват.