Друга жена е ранена, но е успяла да се измъкне

 

Българка и съпругът й британец са били затрупани от над 200 кубика свлякла се скална маса в района на Крушунските водопади край Летница. 

Още по темата


Друга жена също се озовала на мястото на свличането, но успяла да се измъкне и да подаде сигнал за инцидента малко след 12.00 ч. в петък. Настанена е в болницата в Ловеч с наранявания, но без опасност за живота. Тя е с разместени прешлени, но в стабилно състояние и без опасност за живота. Това заявиха за Нова телевизия от УМБАЛ "Георги Странски" в Плевен. След като направят необходимите изследвания, лекарите ще настанят пострадалата в отделението по неврохирургия.

 

Върху жената и още двама чужди туристи паднаха над 200 кубични метра скална маса в близост до Крушунските водопади днес на обяд. Единствено тя успя да се измъкне изпод камъните. Другите двама - сред които и съпругът й - все още се издирват, потвърдиха за Нова от ОД на МВР в Ловеч.


Все още няма данни за състоянието на затрупаните.

 

На място са пристигнали екипи на "Пожарна безопасност и защита на населението" и полицията. Спасителните операции продължават.

 

"Има организация за работа и през нощта и имаме готовност да извикаме подкрепления от други населени места. Към момента не е открит нито един от двамата пострадали", заяви областният управител на Ловеч Георги Терзийски. 

 

Той посочи, че най-вероятната причина за инцидента е образувало се свлачище. До момента подобен инцидент в този район не е регистриран. 

 

Затрупаната българка е от Плевен. Тя и нейният съпруг са били на гости при тяхна приятелка, която е решила да ги доведе до мястото на разходка. 

 

Репортери: Юлиана Цанева и Николай Василковски