Европа, Азия и Америка на крака пред грузинския балет "Сухишвили"

 

Грузинският национален балет "Сухишвили" с турне в България. То стартира от София, 28 ноември, в зала 1 на НДК и продължава в Пловдив, 29 ноември, в Панаирна палата 2, Габрово, 1 декември, в зала „Орловец”, Варна, 2 декември, в ДКС и Русе, 4 декември, в „Булстрад Арена”.

 

С ”Юбилейна класическа програма 70 години Сухишвили” в 120 минути „Летящите грузинци” обещават много енергия и танци. Спектаклите на трупата са резултат на дълги репетиции, много труд, режим, съпроводени от хореографи, естети и диетолози. За турнето им в България, освен строгия хранителен режим, менюто е съобразено и с коледните пости.

 

Юбилейна класическа програма 70 години Сухишвили:

 

Двучасовата програма ще представи най-емблематичните танци, създадени за последните 70 години от поколения “Сухишвили”. Балетът ще посети България в състав от 70 танцьори и собствен оркестър. На сцената ще бъдат сменени 600 автентични грузински костюма, ръчна изработка, украсени със скъпоценни камъни. Ще бъдат представени и акробатични танци със саби и ножове, изработени от стари грузински майстори – запазената марка на “Летящите грузинци”.

 

Юбилейните концерти на „Сухишвили” започнаха от юни в столицата на Грузия - Тбилиси, а от октомври продължиха в по-голямата част на Европа, Азия и Америка.