Тя обеща, че няма да влиза в задкулисни договорки

 

Екатерина Захариева е новият правосъден министър. Тя положи клетва в Народното събрание и обеща, че няма да влиза в задкулисни договорки. 

Още по темата

 

Втората рокада във втория кабинет "Борисов" оправда всички предварителни очаквания. И за предрешеност на избора и за остри опозиционни критики към кандидатката на Бойко Борисов и досегашен началник на президентския кабинет - предимно за липса на опит в сферата на правосъдието.

 

 „Няма да подкрепим тази персонална промяна, защото след нея няма да настъпи никаква промяна”, заяви преди гласуването в парламента лидерът на БСП Михаил Михов.

 

 „Желая ви успех в назначаването на фаворитки, секретарки и други момичета във властта”, заяви Магдалена Ташева от парламентарната група на „Атака”.

 

Вкарвате президента в модела "Кой", коментира Георги Кадиев от левицата и се обърна към Захариева с думите:  „На ваше място никога не бих се качил на този влак”.

 

„Назначаването на двукратен служебен министър е знак за приближаващи предсрочни избори”, заяви от своя страна председателят на ДСБ Радан Кънев и се обърна към депутатите от ГЕРБ с думите: „Нашето доверие се изчерпи”. От управляващата партия отговориха веднага като обясниха на депутатите от ДСБ, че вече трябва да седят до БСП в парламента.

 

Новият министър получи похвали от своя предшественик - Христо Иванов, но  и лек скептицизъм - че и тя като него може да се окаже без особено крепка политическа подкрепа за реформи в правосъдието. С ключовия избор приключи и есенната сесия на Народното събрание. Депутатите излязоха в коледна ваканция, която ще продължи три седмици. 

 

Повече по темата – гледайте във видеото!