Извършителите са между двама и четирима

Банков обир в София. Въоръжени и маскирани мъже нахлули в банков клон в ж.к. „Люлин”. По непотвърдена информация са откраднати поне 100 000 лева. 

 

Highslide JS
 

Оживен булевард в квартал „Люлин” 7. Малко след 18:00 часа. В банков клон влизат въоръжени и маскирани мъже, заплашват служителите, взимат голяма сума и бягат светкавично

 

По непотвърдена информация мъжете са били между двама и четирима. Действали са изключително бързо и са избягали с джип посока булевард „Царица Йоана”. Близките трамвайни линии по никакъв начин не смущават обирджиите. Прекосяват ги и опрашват по тясната пътека.

 

Полицията започна оглед на мястото на оставените следи по снега, разпитаха банковите служители, взеха отпечатъци. Иззеха и записите от охранителните камери.

 

При грабежа няма пострадали служители на банковия клон. Клиенти по това време не е имало. Според разследващи крадците са имали предварителна информация, за да предприемат обира. 

 

От ръководството на банката увериха, че клиентите няма да изгубят пари. За разкриването на престъплението помага и професионален екип на банката. Утре клонът ще работи нормално. Към момента тече акция по задържането на  извършителите. 

 

"Няма физически наранени клиенти или колеги при въоръжен грабеж от няколко лица днес във филиал на банката в Люлин. Професионален екип на банката е на място и работи с полицията, за да съдейства за разкриване на престъплението", се казва в официалното изявление на банката, направено за Нова телевизия.


"Клиентите могат да са сигурни, че няма да понесат финансова загуба. Откраднатата сума не е сериозна, предстои да бъде уточнена. Сигурността на клиентите и колегите е най-важен приоритет за банката", заявяват от финансовата институция.