Претенденти за приза бяха и Роналдо и Неймар

 

Лионел Меси продължи да пише рекорди със спечелването на безпрецендентната в историята пета "Златна топка",  съобщи Gong.bg. След двегодишно прекъсване аржентинецът отново бе избран за номер 1 в света в рамките на една календарна година. Преди днешното си отличие, връчено на стилна церемония в Цюрих, Меси получи наградата на ФИФА и списание "Франс футбол" за 2009, 2010, 2011 и 2012 година.

 

 

Без съмнение именно Меси беше големият фаворит за приза, за който се пребори в конкуренцията на своя съотборник Неймар и големият му съперник през годините - Кристиано Роналдо. Данните от вота сочат, че за Меси са гласували 41,33 процента от участниците в анкетата. Кристиано остава втори с 27,76 процента, а при първата си поява във финалната тройка Неймар получи 7,86 процента. "Искам да благодаря на футбола за това, което ми даде – както доброто, така и лошото. Аз се развивам“, заяви Меси след като получи наградата. 

 

 

Преди няколко месеца един от основните претенденти за "Златната топка" стана хит в мрежата. Футболистът публикува видео, на което се вижда как той, преобразен като стар бездомник тръгва по улиците на Мадрид и демонстрира завидни умения. Вижте реакциите на хората: 

 

 

А ето и снимки от церемонията по връчването на "Златната топка" тази вечер: