Сред пострадалите има пожарникари и лекари, които се притекли на помощ

 

12 души са в болница заради обгазяване. Сред пострадалите има пожарникари и лекари, които се притекли на помощ. Инцидентът се разиграл в Пазарджик.  

 

Инцидентът е станал при рязане на бутилка в Пазарджик. Осем от тях остават в болница. Сред тях са хората, имали пряк контакт с бутилката, както и пожарникарите, притекли се на помощ. Обгазени са били и лекуващите лекари.

 

24-годишно момче от Пазарджик купува бутилка с газ от пункт за вторични суровини и решава да я пробие. Тогава от нея изтича газ, вероятно стар фреон.

 

„Този газ брат ми, когато го е отворил, се е надишал с него. Влиза у нас, събуждам се. Беше му лошо, повръщаше и беше замаян. После майка извика бърза помощ, те дойдоха..”, разказа брат на един от обгазените.

 

Малко след като Мартин ни обясни това, също му прилоша и беше приет в болница. Обгазени са и петимата пожарникари, които се отзовали на спешното повикване. След като били откарани в болница и екипът, който започнал да ги лекува, също се почувствал зле.

 

Прегледани са и двама полицаи.

 

„Бутилката е много стара, явно дълго време е държана на склад. Става въпрос за промишлен газ”, каза Мирослав Стоянов, говорител на МВР-Пазарджик.

 

Състоянието на пострадалите е стабилно. В момента им се правят допълнителни изследвания.

 

Ако състоянието на пострадалите остане стабилно, те ще бъдат изписани след 48 часа.

 

Репортер: Благой Бекриев