"Продължавам да твърдя, че поръчката за моето нападение идва от Община Поморие", заяви Тончев

 

Екип на „Здравей, България” се срещна с журналиста Стоян Тончев, който беше пребит жестоко в Поморие. От полицията съобщиха, че е заловен един от биячите му.

 

Кандидатът за общински съветник и собственик на електронно издание бе пребит жестоко на 14 срещу 15 януари, докато се прибирал към дома си. По думите му тогава бил нападнат от трима мъже. Още на следващия ден полицията задържа двама мъже, но после ги освободи. По неофициална информация единият от тях е бил задържаният в сряда - криминално проявеният Мартин Душев от Поморие. За това свидетелствали и резултатите от ДНК експертизите. 

Още по темата

 

Задържаният Душев отказвал всякакво съдействие на разследващите по отношение на поръчител и други участници в побоя, както и да посочи мотивите за жестокостта си. Въпреки това полиция и прокуратура имали достатъчно улики, за да му повдигнат обвинение. За това престъпление Наказателният кодекс предвижда от 2 до 10 години лишаване от свобода.

 

Днес прокуратурата ще внесе искане за постоянна мярка „задържане под стража” за Мартин Душев. Той от своя страна все още се възстановява.

 

"Опериран съм, не са ми свалени все още всички шевове. Устата ми е фиксирана и така ще бъде един месец. Храня се със сламка, което е изключително дискомфортно. В никакъв случай не се чувствам жертва”, коментира Тончев.

 

Той заяви, че не е имал лични контакти с Мартин Душев, но настоява органите да проверят с кого е общувал от общината в Поморие и да му се проверят телефоните дали е говорил с кмета.

 

"Аз продължавам да твърдя, че поръчката за моето нападение, което е и опит за убийство, идва именно от Община Поморие”, категоричен бе Стоян Тончев.

 

Репортер: Цеца Алексова