Решават след седмица дали Евстатиев ще остане в ареста

 

Нови медицински експертизи ще решат дали бившият кмет на Стрелча, обвинен в изнасилване и блудство, ще бъде освободен под домашен арест. Съдът взе решението след заседание в болничната стая на Иван Евстатиев.

 

Гледането на мярката бе отложено за 12 февруари

Още по темата

 

Мярката ще бъде гледана в съда в Панагюрище.

 

Заместник-директорът на болницата в Пазарджик Дора Шопова съобщи, че  здравословното състояние на Евстатиев се подобрява и снощи той се е хранил, но лечението му трябва да продължи. 

 

Според лекарите в пазарджишката болница, където Евстатиев се лекува, състоянието му се подобрява. Затова и прокуратурата поиска още една експертиза. От нея ще зависи решението къде Евстатиев да дочака старта на делото. 

 

Преди около 10 дни бившият кмет прекара инсулт. Той страда от бъбречна недостатъчност, сърдечни проблеми и психическо разстройство. 

 

Сега на ход са лекарите. Новата експертиза трябва да е готова до седмица. А хората от Стрелча и сега не вярват, че бившият им кмет е болен. Бабата и лелята на са уверени, че резултатите са купени.

 

Неговата адвокатка заяви, че здравословното състояние на клиента й е много зле и той трябва да излезе от ареста. Тя бе освиркана от над 100 жители на Стрелча, които се събраха пред неврологичното отделение в Пазарджик, за да чуят решението на съда. Те поискаха Евстатиев да остане в ареста до края на процеса. След като чуха решението, че мярката се отлага, протестът ескалира. Стрелчани смятат, че заключенията в експертизата са лъжа и че Иван Евстатиев никога не е имал психически отклонения или други здравословни проблеми.

 

Евстатиев е настанен в самостоятелна стая с двама души съдебна охрана. Той отказва да говори както с близките си, така и с медицинския персонал. 

 

Тази вечер в 17:30 часа в Стрелча ще се проведе протест.