Те ще отговарят за средна телесна повреда по хулигански подбуди

 

Съдът решава дали да остави в ареста биячите от Околовръстното шосе в София. Те ще отговарят за средна телесна повреда по хулигански подбуди. Ако бъдат осъдени, могат да получат до 2 години затвор или пробация за хулиганство и до 5 години затвор за нанасяне на средна телесна повреда. 

Още по темата

 

Те са охрана на Ивайло Борисов-Ториното, близък до Златомир Иванов-Бретата. Работили са за него неофициално, без да са имали трудови договори. От прокуратурата ще проверяват дали фирмата има лиценз да извършва охранителна дейност.

 

Трима от биячите са криминално проявени. Имат регистрации за изнудване, побой и шофиране в нетрезво състояние. От полицията проверяват връзките им със знакови фигури от подземния свят.

 

Единият от нападателите, който се вижда на клипа и удря с металната палка, е от Червен бряг. Той се казва Христо Христов и е на 22 години. През 2011 година е бил награждаван за най-добър спортист от спортното училище в Плевен. Бил е и републикански шампион по бокс.

 

Другите трима нападатели са Мартин Марков – на 41 години, Александър Гечев – на 39 години и Георги Близнаков - на 46 години. Преди години Близнаков се е занимавал с кикбокс и е участвал в състезания.

 

 

Пострадалият Васко Наумов и съпругата му – бившата национална състезателка по троен скок Мария Димитрова, отказаха да участват в предаването „Здравей, България”, посъветвани от полицията. Те вече осъзнават шока от случилото се.

 

Иво Ториното от своя страна заяви, че охранителите са били провокирани от страна на Наумов, но мъжът и жената отричат да са го правили. Единствената причина, която изтъкват, е натиснатият клаксон.