Пътен инцидент напълно парализира магистрала "Тракия"

 

Десетки катастрофи в последния от четирите почивни дни. Една от тях напълно парализира магистрала „Тракия”. Как завършва голямото пътуване след празниците?


Тежка катастрофа затвори за часове автомагистрала „Тракия” в района на Пловдив. Стотици хора останаха блокирани в тапата. До инцидента се стигна, след като тир се обърна на аутобана и удари изпреварващия го автомобил. Тапата стана още по-голяма, след като друг тир опитал да заобиколи катастрофиралия и затънал в калта. Някои шофьори се опитваха да избягат от капана, като карат в насрещното. За щастие инцидентът се размина без жертви, но материалните щети са значителни.


Мариета и съпругът й пътували за почивка този следобед. Малко преди инцидента, оставили 5-годишната им дъщеря при роднини. На разклона на магистрала „Тракия” след Стряма изпреварват тир, който внезапно ги засича. От удара, автомобилът се преобръща по таван в канавката.


Часове наред стотици българи бяха блокирани в коли и автобуси. Сред тях имаше и малки деца. Хората призоваха за по-строг контрол при водачите на тирове.


Блокадата на магистралата не изненада единствено шофьорите на тирове, които извадиха котлоните и започнаха да готвят.