Сезонът на раждане влияе върху риска от алергии

Представителите на зодии като Козирог и Водолей са по-застрашени от останалите от алергии, твърдят авторите на британско изследване, цитирани от в. "Дейли експрес". 

 

Изследователите свързват рождената дата с промени в тяхната ДНК и с вероятността от имунни проблеми като астма или екзема в по-късен етап от живота.

 

Резултатите от проучването, определено от авторите му като "хороскоп според сезона", разкриват, че хората, които са родени през есента и зимата и са представители на зодиите от Везни до Водолей, са по-застрашени от дългосрочни алергии. За родени през есента е повишен рискът от екзема. Новината вероятно ще зарадва представителите на зодиите Рак и Лъв, които са родени през лятото. 

 

Анализът показал, че сезонът на раждане влияе върху риска от алергии. Специалистите са открили по-малка вероятност за наличието на алергични маркери в кръвта на родените през лятото. Изследователите са установили, че промени в ДНК съответстват на риска от алергия. Генетичните изменения са трайни, могат да се запазят до 18 години след раждането и дори да преминат в следващото поколение. 

 

Въпреки откритията специалистите не препоръчват бъдещите майки да променят плановете си за забременяване.