Той e осъден за длъжностно присвояване на почти 5 милиона лева

 

10 години затвор за бившия шеф на разузнаването генерал Kирчо Kиров. Военно-

Още по темата

апелативният съд потвърди присъдата му, издадена от първата съдебна инстанция.

 

Киров е подсъдим за присвояване на 4 милиона и 700 хиляди лева от бюджета на службата. Според обвинението, за целта той е съставил над 1000 официални финансови документа с невярно съдържание. 

 

Военно-апелативният съд оправда Киров за документите. Той обаче е лишен от право да бъде ръководител на държавно или обществено учреждение за 13 години

 

"Категорично считаме, че това е един успех за прокуратурата", коментира говорителят на главният прокурор Румяна Арнаудова в коментар за 10-годишната ефективна присъда на Кирчо Киров за присвояване на почти 5 милиона лева, цитирана от БГНЕС.

 

През 2015 година бившият шеф на разузнаването беше осъден на първа инстанция на 10 години затвор при първоначален строг режим и конфискация на половината имущество. 

 

По думите на генерал Киров обвиненията срещу него са политическа поръчка. Не е доказано как той е похарчил присвоените 5 000 000 лева. Според осъдения генерал част от присвоените пари са отишли по агентурни работи в полза на освобождаването на медиците ни в Либия и на отвлечените през 2011 година в Судан наши пилоти. 

 

Припомнете си какво още каза Киров пред Нова телевизия: