Майката на момичето: Тя не се дрогира, не е и изнасилена

 

Мистериозна смърт разтърси Габрово. 19-годишната Веселина Тодорова почина след падане от седмия етаж на дома си в събота следобед. Близките ѝ подозират, че е убита. Прокуратурата подкрепя твърдението на родителите, че става въпрос за убийство. Образувано е производство срещу неизвестен извършител.

 

Има обаче много неизвестни – защо е намерена полугола по бельо. Губят се часове къде и с кого е била. Резултатите от аутопсията показват, че в тялото ѝ са намерени наркотични вещества. Все още няма задържани и повдигнати обвинения. Текат разпити. Дали се касае за убийство, или не - тепърва ще се установява.

 

Майката на Веселина заяви в „Здравей, България”, че до момента няма никаква информация за разследването.

 

„За първи път не знаех къде е дъщеря ми, тя споделяше всичко с мен. Не знам защо от полицията все още не ме викат на разпит. Тя е била дрогирана, сложили са ѝ нещо в чашата. Гордееше се с това, че никога не е пробвала наркотици”, разказа Магдалена Тодорова.

 

Мистерията около смъртта на Веселина се задълбочава, тъй като в последните си часове тя изпратила SMS на свой приятел. В съобщението се казвало: "Запомни имената Велизар и Лора".

 

Екип на Нова успя да разговаря с въпросния Велизар. Той заяви, че се е запознал с Веселина в петък вечерта. Твърди, че тя се напила и дрогирала и започнала да разказва, че била изнасилена. Имал информация, че SMS-ът е пратен именно на човека, който я изнасилил, но не е сигурен в това.

 

Роднините на Веселина недоумяват как, ако е изнасилена, тя е споделила това именно с него, а не с близките си. Майката е убедена, че това не се е случило, защото тя не знае нищо от дъщеря си. Според тях Велизар просто се чувства безпомощен и се оправдава.

 

 

Репортер: Мартин Георгиев