Крадци нахлули в сградата, след като обезвредили единствения пазач

Обир в централната поща на Хасково. Престъплението е извършено в нощта срещу сряда, въпреки сериозната охрана на сградата. По първоначална информация открадната сума възлиза на около 2 млн. лева.

Веднага след като успели да проникнат в сградата, крадците обезвредили единствения пазач. Той бил вързан и с маска на очите. През това време обирджиите успели да прекъснат електричеството, да демонтират камерите и да разбият касите.

Пазачът е добре, но е бил залят с белина, както и помещенията, за да бъдат прикрити следите. След това всичко било поръсено с косми.

Заради обира днес пенсионерите останаха без пари.

Пенсии се изплащат в другите пощенски клонове, но не е ясно докога ще стигнат наличните пари. От „Български пощи” заявиха, че правят организация да доставят още, а повечето служители останаха извън сградата.

За охраната на Централната поща в Хасково отговарят няколко частни фирми, а за лошата организация по съхранението на огромните суми пари вече е имало сигнали от районния полицейски инспектор.

От основния изпълнител заявиха, че ако вътрешната проверка установи пропуски, виновните ще понесат отговорност. Обикновено в такива случаи служителите минават и през детектор на лъжата, за да се установи дали някои от тях са замесени в обира. 

Откраднатите пари са били застраховани и престъплението няма да струва нищо на българския данъкоплатец, категорични са от "Български пощи".

Репортер: Димитър Иванов

Видео: БГНЕС