При престрелката в курорта загина един мъж, а трима бяха ранени

„Сигурността в „Слънчев бряг” е на добро ниво. Всички действия по разследването и след него го доказват”, заяви главният секретар на МВР Георги Костов. 

От МВР продължават да обясняват, че до престрелката в курорта, при която един загина, а трима бяха ранени, се е стигнало заради скандал кой къде има право да спира.

Очевидно Митьо Очите е фактор в този регион. Очевидно е в полезрението на МВР. Очевидно плод на МВР е и присъдата, която той е изтърпял”, коментира още Костов.

Във връзка с критиките от страна на премиера Бойко Борисов за това, че МВР не е задържало познатите на Митьо Очите, които в сряда вечерта създадоха допълнително напрежение пред болницата, Костов заяви: „МВР не стои пред болниците, а в критичните области”. 

Директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов коментира, че случилото в  „Слънчев бряг” „по-скоро е инцидент”. „От това, което колегите намират на местопроизшествието, говори за една динамика и за нещо, което се е случило много бързо”, коментира Спиридонов.

„По всяка вероятност има някакви отношения, някакъв мотив за това, което се е случило. Мотивът обаче ще бъде установен в процеса на работа по досъдебното производство”, каза още той.

Той обясни, че ГДБОП работи по още много групи за наркоразпространение на територията на Бургас, Варна, Добрич.