ългария влезе в риалити предаване на National Geographic

България влезе в риалити предаване на National Geographic. Защо чуждестранен мултимилионер прекара близо месец в ромския квартал „Факултета” под прикритие разказва екип на „Събуди се”.

Австралиецът Фин Кели е предприемач и макар да е толкова млад, вече е милионер. Не къде да е, а в България богатият чужденец се изправя пред едно от най-големите предизвикателства в живота си.

Всичко започва преди няколко месеца. Тогава страната ни попада в полезрението на световния канал National Geographic. Главен герой в риалити формата става българска фондация.

Пред Нова телевизия Фин Кели признава, че да бъдеш инкогнито не е никак лесна задача. Една от дейностите на фондацията е интеграцията на деца от ромски произход в образователната система. Подготовката на децата в центъра за обществена подкрепа започва още на тригодишна възраст. Целта е, когато бие първия училищен звънец, да не са на дъното, а на повърхността на образователната система и да се задържат там до края.  

Капацитетът на центъра обаче е скромен и много деца остават извън него. Планът е да се построи по-голям център, а за реализацията му ще помогне именно австралийският милионер.