Делото е върнато за ново разглеждане

Върховният касационен съд отмени присъдата на Николай Русинов-Чеци за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина и върна делото за ново разглеждане.
По темата
Процесът ще започне отначало на втора инстанция, заради липса на  пълен анализ на доказателствата.
 
Висшите съдии смятат, че са допуснати съществени процесуални нарушения и не са проверени важни обстоятелства, свързани с автора и начина на извършване на деянието. Това поставя под въпрос всички направени изводи. Затова делото трябва да започне отначало на втора инстанция - Софийския апелативен съд, а доказателствата трябва да бъдат преразгледани. 
 

Бащата на момичето - Явор Кръстев е убеден, че именно Николай Русинов е извършил тежкото престъпление. За Върховния съд обаче още не е категорично доказано кой е виновен и какво наказание трябва да получи.

В присъдата на Апелативния съд те са видели тежки и непреодолими противоречия, неясноти и неубедителни изводи. "Не е доказано, че Русинов е извършителят, няма доказателства", обясни адвокатът на Чеци - Иво Найденов. 

"Всички доказателства показват, че Русинов е убиецът, няма съмнение за това", убеден е адвокатът на семейството на Яна - Григор Вълков. 

А макар двете страни в процеса да са на коренно различни позиции, адвокатите бяха еднакво доволни от връщането на делото за ново разглеждане. А бащата на Яна каза, че вярва на съда и се е въоръжил с търпение. 

Виже какво каза Чеци пред Миролюба Бенатова миналата година. 
 

Още от "Миролюба Бенатова представя" гледайте ТУК.