ИДИЛ пое отговорност за атентата

ИДИЛ пое отговорност за кървавото нападение в Ница, при което загинаха 84 души, а повече от 200 бяха ранени. От организацията признават Мохамед Булел за свой войник. По всичко личи обаче, че атентаторът сам е планирал и извършил атентата, най-вероятно воден от идеите на ИДИЛ и чувствайки се част от тях. 

По темата

40 часа след масовото убийство никой не проумява какво може да подтикне някого да убива невинни хора и малки деца с тази жестокост.

На английската алея търсят отговорите онези, които изгубиха близки, а в квартала на атентатора не търсят нищо и не искат да знаят.

В една от кооперациите атентаторът доскоро е живял с бившата си съпруга. Неговите доскорошни съседи не искат да говорят за него. Част от тях дори твърдят, че не знаят за кого става дума и не го познават.

Бившата съпруга на Мохамед Булел изчезна от погледите на хората. Тя вече е разпитана от полицията, защото и властите търсят отговори какво е накарало Булел да се вреже в тълпата и да не спре да натиска газта.

Онези, които познават Булел, също не знаят да е имал връзки с радикални организации. Помнят обаче, че бил агресивен и пиел много. И докато всички търсят отговори, българите, преживели ужаса, се ровят в спомени. Онези, които няма да забравят.

А днес Франция почете с минута мълчание жертвите на Мохамед Булел.