Мохамед Булел започнал да се обажда по-често на семейството си в последния месец

Франция засилва мерките за сигурност след трагедията в Ница. Вътрешното министерство започна да мобилизира 12 000 полицаи от запаса, които да подпомогнат разположените вече над 120 хиляди войници и полицаи.  

По темата

Междувременно, все повече детайли стават известни за Мохамед Булел, шофьорът на камиона, който уби 84 души в Ница. 31-годишният тунизиец е имал сериозни психически проблеми преди да замине за Франция през 2005 г, споделят негови близки и роднини. Семейството му дори е потърсило специализирана помощ, след като той преживял психически срив.

Интересното е, че този човек, за когото има подозрения, че е бил радикализиран мюсюлманин, е пиел алкохол, харесвал е различни жени, водил е разкрепостен начин на живот и не е ходил на молитвите в джамиите.

"Изправени сме пред атентат от нов тип. Човекът, който извърши този жалък акт, не е бил известен на разузнавателните служби, защото не е имал дейности, свързани с идеологията на радикалния ислям. Изглежда, че той се е радикализирал много бързо. Това са първите елементи, които се появяват от свидетелствата на неговите близки", коментира Бернар Казньов, вътрешен министър на Франция.  

Британското издание "Mirror" съобщи, че малко преди атаката Бухлел е изпратил своя снимка на семейството си и ги уверил, че е щастлив.