Тя коментира успеха на ансамбъла ни по художествена гимнастика

Легендарната треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева поздрави националния ансанмбъл секунди след спечелването на бронзов олимпийски медал в многобоя. Робева заяви, че с оглед на всичко преживяно от момичетата отличието е с равностойността на злато.

По темата

„Честито на българските жени. Доказахме, че сме силни. Състезанието беше невероятно, а конкуренцията – изключителна. Като знаем през какво преминаха тези деца, този бронзов медал има цвета на златото“, коментира Робева в ефира на Спортно шоу Гонг по Дарик радио.

„В такива спортове субективизмът, предварителната настройка, предварителните договорки имат съществено значение. По-важното е да се зарадваме на нашите деца. Мобилизираха се и играха. Дали другите са взели златото заслужено или не – това е маловажно. Трябва да се радваме за момичетата.“

„През 1996 година испанките откраднаха златния медал, при това много грозно. Ето сега някак си по същия начин – изпълнението реши, иначе имаха равни оценки с нашите момичета. Не мога да каже, че те не играха сега, напротив. Аз смятам, че трябва да се зарадваме на този успех.“

„Колкото и да говорим, че няма напрежение, то винаги е налице. Аз лично не видях грешки, поне не такива, които да ги извадят от класацията. Доста тежки преживявания имаха тези деца. Съдбата се реваншира по някакъв начин. Преживяха, преодоляха и доказаха. Сега се надявам хората да ги посрещнат, за да разберат момичета, че са направили нещо значимо за България. Когато излизаме на такива форуми, на първо място и преди всичко е България“, завърши Робева.

Още спортни новини четете ТУК