Актьорът е претърпял инцидент с приятелката си в събота

Холивудският актьор Леонардо ди Каприо и приятелката му – датската манекенка Нина Агдал, са катастрофирали недалеч от Ню Йорк, но не са пострадали, съобщи в. „Ню Йорк поуст” като се позова на очевидци.

Инцидентът е станал в събота след обяд в окръг Сафолк. В джипа на Ди Каприо се блъснал автомобил, управляван от жена. Свидетели разказали, че актьорът се държал достатъчно галантно, независимо от извънредните обстоятелства. Той първо се уверил, че спътницата му е добре, а после помогнал на предполагаемата виновница за катастрофата.

„Тя беше много изплашена. Лео беше много внимателен с нея. Показа й с жестове да тръгне с него към крайпътната ограда, за да може да се възстанови”, разказа очевидец.

Нито един от тримата участници в пътно транспортното произшествие не е пострадал.

Автомобилът на Ди Каприо също не е понесъл щети, само предницата му има следи от сблъсъка.

41-годишният актьор получи тази година първия си „Оскар”, след като пет пъти е бил номиниран за наградата. Ди Каприо беше удостоен с най-високото отличие в сферата на киното за главната си роля във филма „Завръщане” на Алехандро Гонсалес Иняриту. За ролята си на трапер, който оцелява след схватка с гризли, Ди Каприо получи и „Златен глобус” – наградата на кинокритиците.