Това стана ясно по време на инспекция на ремонта на бул. „Черни връх”

Големите пътни ремонти в София и след 15-ти септември. Къде ще са големите задръствания?

Булевард „Черни връх” е затворен за ремонт от началото на юли. Точно след като свърши двугодишният строеж на метрото тук.

Въпреки затрудненията шофьорите са убедени, че е крайно наложително булевардът да се разшири. А строителството ще продължи до Коледа. Дотогава хората ще ползват обходни маршрути.

До края на ремонта, ще се затварят различни участъци от булеварда чак до Околовръстния път.

Подменя се подземната инфраструктура, настилките и тротоарите, а след края на ремонта тук вече ще има четири ленти за движение.

По темата

Успоредно с това продължава да се работи и на още няколко места в града.

„Не искам, бързайки това да бъде за сметка на качеството. При всички случаи, ако има проблеми ги връщаме, за да могат да си коригират качеството, това води до санкции, както беше случаят с булевард „Витоша””, коментира столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Целта е повечето ремонти да приключат до есента, за да няма големи задръствания. Най-скоро ще приключи тук ремонтът на булевард „Владимир Вазов”. Там вече е пуснато част от движението.

„Имаме уверението на строителите, че по бул. „Владимир Вазов” и „Ботевградско шосе” движението ще бъде пуснато преди началото на учебната година”, заяви заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев.

Ремонтът на ул. „Козлодуй” също ще изненада шофьорите, които ще се върнат от морето през септември.

Продължават ремонтите в по-крайните квартали. А през нощта ще се затваря и част от „Цариградско шосе”, където се строи пешеходен мост.