Мистерия в Перник

Полицията в Перник търси собственик на голяма сума пари, след като 69-годишен пенсионер ги намери на улицата. Вече няколко дни банкнотите се пазят в районното полицейско управление, но притежателят им все още е неизвестен.

От полицията посочиха, че сумата е четирицифрена. 

"Разбрах се и с жена ми, че най-удачно ще е да се обадим в полицията. Не се колебах. Такива пари не водят до добро. Това е моето мислене", заяви Иван, който е намерил парите. 

Той има три деца и казва, че ако има пари, би с стегнал къщичката. 

Всичко започва в петък. Тогава 69-годишният Иван излязъл от дома си, за да купи диня. След като изпълнил заръката на съпругата си, поел към мястото, на което двамата имали среща. По пътя си обаче се натъкнал на изненадваща находка.

„Гледам - пликче с пари, наведох се, видях доста пари и ги сложих в джоба. Срещнах се с жената и ѝ викам: „Жена, намерих голяма сума пари!””, разказва Иван.  

Мъжът веднага тръгнал да издирва собственика на четирицифрената сума. Тъй като наоколо нямало хора, обиколил близките магазини. Но и там нямало следа от човек, загубил парите си.

Докато държал голямата сума в ръцете си, Иван и за миг не помислил да я задържи за себе си.

„Като си погледнах моето положение как е трудно с парите, как все се икономисва и си го помислих да ги върна на човека, защото ги е събирал с труд”, заявява Иван.

Не само заради недоимъка, но и заради честността си, възрастният мъж решил да предаде парите на полицаите. И не съжалява за стореното.

А мистерията на кого са изгубените банкноти все повече се заплита. Парите се пазят в районното полицейско управление в каса. От няколко дни обаче от притежателят им няма ни вест, ни кост.

Освен загадъчния собственик, полицаите очакват и среща с мними претенденти.  

Който и да се появи обаче, трябва да се подготви за кръстосан разпит и много подводни камъни.

И униформените, и Иван не изключват версията парите да са придобити по нечестен начин и затова никой да не идва да ги търси.

Повече гледайте във видеото