Три момичета организираха благотворителен коктейл

Средства за стипендии на 70 ученици успяха да съберат  три пловдивски абитуриентки на благотворителен коктейл, с който бе даден старт на стипендиантската програма на Общество Nota Bene. 

Инициативата бе подета от Елизабет Джамбазова, Николет Матакова и Надя Колева, които тази година се дипломираха. Тяхната цел е да помогнат на ученици от 8 до 12 клас, които искат да развиват и усъвършенстват своите умения и таланти. 

Известни бизнесмени, юристи, лекари и хора от управлението на града подкрепиха програмата. Още преди старта 50 пловдивчани се ангажираха да осигурят по една стипендия на ученик.

"Ние всички сме важни. Тъй като всеки ден полагаме усилие да направим нашият град Пловдив най- хубавия, най- добрия за живеене. Николет, Елизабет и Надя ни дават много добър пример, припомнят ни че дарителството трябва да бъде възродено и не трябва да бъде кампанийно. И когато даваш шанс на едно дете да се развива, няма начин тази инициатива да не бъде подкрепена от всички", заяви заместник-кметът по култура на Пловдив Амелия Гешева и поздрави момичетата от името на кмета Иван Тотев, който е и първият дарител на кампанията.

"30 секунди. Това време ми бе необходимо да убедя всеки, с когото разговарям, че тази стипендиантска програма е нужна не само на децата, но и на пловдивския бизнес. Икономиката на Пловдив е в подем и няма фирма, която да не изпитва недостиг на кадри. Затова трябва да подкрепяме умните, талантливи и амбициозни деца. Те трябва още от сега да знаят, че техният труд се забелязва и има хора, готови да ги подкрепят", заяви общинският съветник Георги Колев. 

Много от гостите на тържеството станаха дарители със суми между 10 и 500 лева. 

Стипендиантите на Общество Nota Bene ще бъдат определяни след конкурс с ясни критерии от Съвета на менторите, който ще бъде сформиран към сдружението.

През първата година първоначалният подбор ще бъде извършван от директорите на училищата в Пловдив. Стипендиите ще бъдат месечни, в размер на 100 лева и учениците, които ги спечелят, ще ги получават в рамките на учебната година.