Стотици хиляди тръгнаха на път

Тежък трафик по пътищата към Гърция. Колоната от автомобили, чакащи да преминат „Кулата”, стигна до Сандански. 

Интензивен е трафикът и по магистралите „Тракия”, „Хемус” и „Струма”. Ремонтите по „Хемус” може да причинят задръствания при тунелите „Витиня” и „Ечемишка” и при виадукт „Елешница”. Задръствания се очакват и по изходите на София. 

Между 200 000 и 300 000 автомобила напускат София за 4-те почивни дни. Тапите на изходите на столицата и километричните опашки по границите започнаха още от петък. Допълнителни проблеми създаде срив в системата на Гранична полиция, заради който документите на пътуващите се обработваха значително по-бавно. Заради катастрофа на автомагистрала „Тракия” пък хиляди пътуващи останаха блокирани с часове.

По темата

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ КИЛОМЕТРИЧНАТА КОЛОНА ОТ АВТОМОБИЛИ НА КУЛАТА 

През четирите почивни дни екипи на КАТ ще следят за превишена скорост. Допълнителни патрули ще има в участъците в ремонт и на рисковите места като Кресненското дефиле, пътя Русе-Бяла или Бургас-Созопол, например. Органите на реда ще проверяват и за алкохол, неправоспособност и задължителната ”Гражданска отговорност". Проверки ще има и в по-малките населени места.

В деня на голямото прибиране - 6 септември, от Пътната агенция ще отворят и двете ленти на тунел „Ечемишка” в посока София. Две ленти ще бъдат осигурени и за прибиращите се към София през Владая, където също има ремонт. За да се облекчи трафикът, движението на тирове по магистралите и първокласните пътища ще бъде спряно между 14:00 и 20:00 часа.