У нас няма условия да се тренира висок скок през зимата, твърди тя

"Тази година предполагам, че ще бъде по-лесно, тъй като започвам от друго ниво. Вече ще гоним скокове от 2 метра и над 2 метра", сподели олимпийската сребърна медалистка Мирела Демирева, която беше наградена за спортист номер 1 на месец август.

Лекоатлетката получи приза с пълно единодушие между гласувалите редакции, след като сензационно се пребори за второто място в скока на височина в Рио де Жанейро, а само един фал повече в картата я раздели от златото.

СНИМКИ ОТ НАГРАЖДАВАНЕТО ЗА СПОРТИСТ НА АВГУСТ ВИЖТЕ ТУК

"Имам още седмица и половина почивка, признавам, че съм изморена от цялото това внимание, не съм свикнала. Ще започна подготовката си в България, а на 10 октомври се прибирам в Холандия. Тази година предполагам, че ще бъде по-лесно. Имам много по-голямо самочувствие, така че предполагам, че ще се получат изключително лесно нещата", сподели очакванията си за следващия сезон тя, цитирана от БГНЕС.

По думите ѝ е необходима стратегия за развитие на спорта у нас. „Голям проблем е, че в София няма зала. Сега е дадено обещание, че зала "Фестивална" ще бъде отворена. В действителност за висок скок ти трябва пространство. В зала "Фестивална" това се случваше, аз си спомням как сме скачали там, беше напълно нормално като условия. В момента да се тренира висок скок в София е почти невъзможно по време на зимния сезон”, заяви Демирева. Тя допълни, че в Холандия условията не са луксозни, има стадион, има условия за тренировки през зимата.

„Искам да вярвам и силно се надявам, че обещанието за зала "Фестивална" ще се случи, защото българската лека атлетика има нужда и заслужава да има зала", каза сребърната медалистка от Рио.